HTML

Lifestuff blog

Élet Amerika után, Európa előtt ...Magyarországon. Kicsit ego, kicsit jueszéjsitbiccs, de a miénk. Történetek és életképek a híres nevezetes "kaliforniai álmodozások" megvalósulásáról itthon is. Lifesite és lifestuff gyűjtemény... amolyan Mátyásos színezék faktorral. haveFun

Friss topikok

Linkblog

Városképek 1. rész "Senki nem sétál L.A.-ben"

Maty! 2008.12.08. 22:02

   Így igaz. Los Angeles a dél-kaliforniai régió központjának közel 9 és fél millió lakosa nap mint nap autóba ül, csak, hogy a sarki In n Out-ba leugorjon egy double-double burger-ért. Miért? A keleti parti nagytestvér (New York City) lakosai pont arról híresek, hogy mennyit sétálnak (persze amerikai mérték szerint). Akkor a napfény városában miért búslakodnak az emberek az autóban naphosszat, ha mást is választhatnának, ha választhatnak egyáltalán...

   1. Miközben New York tömegközlekedési hálózata, a -MTA- 26 vonallal és 468 megállóval büszkélkedik, addíg L.A. egészen pontosan 2, azaz kettő darab földalatti úttal rendelkezik. (Van még remény "négyesmetró".) Amúgy az egyéb elővárosi és busz stb... közlekedésről nem is beszélnék, mert L.A. csúnyán alul marad :( -ezért hát miért is tömegközlekednének, (ha nem tudnak), beülenk az autóba, így hát marad a dugó és a szmog, ami persze kényelmes, mert hát ülnek, így aztán hozzászoknak és nem sétálnak, sehova.

   2. Járda? Szegény lakosok, az Államok második legnagyobb metropolisza nincs eleresztve járdákkal az biztos. Minek, úgy is mindenki kocsikázik, akkor inkább lefaragjuk a két gyalogossávot és plussz egy limuzinsávot csapunk a helyére. Így aztán már esélyük sincs a sétára.

   3. De ha mégis kiszállnak az autóból (és találnak járdát, mert ha nem, akkor aztán könyörtelenül rájuk megy egy terepjáró, mint mumpsz a herére), akkor vagy megfulladnak a szmogba vagy egy szimpla bandaháború kellős közepére csöppenek és mire hívhatnák a 911-et se kocsi, se pénz, se belső szervek, úgyhogy jó ha van kéznél egy kis kézjel enciklopédia mit ne mutogassunk ha valamelyik gang-el találkozunk:)

   De azért nem reménytelen a helyzet, már épül a metro... talán mikor nálunk kész lesz a négyes ott is felcsillan a remény, de addíg is kitartás, veletek vagyunk.

piszOut: Maty!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorpalca.blog.hu/api/trackback/id/tr91812142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Busz D 2008.12.09. 18:46:38

dori vagyok,csak az ary ágnes kint van németországban és az o blogjának a tiszteletére neveztem el magam így ez hosszu sztori. a lényeg h várom a matyistuffot a blogba,
feludulés olvasgatni.
puszillak

Maty! 2008.12.12. 16:11:13

Köszi, igyekszem elég "agyament" világban élünk, ahhoz, hogy mindig legyen miről írnom. pacsi:)
süti beállítások módosítása